Wintercompetitie wordt Competitie 2020 - Geef je op!

17 juni 2020

Vanwege de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus heeft de KNLTB besloten de Voorjaarscompetitie 2020 te verplaatsen naar het najaar. Deze unieke competitie krijgt de naam: KNLTB Competitie 2020. Met de verplaatsing van de competitie naar het najaar hopen we recht te kunnen doen aan de voor tennissers bekende en geliefde competitiesfeer zoals we die kennen van de Voorjaarscompetitie.

Wil je graag meedoen aan de KNLTB Competitie 2020? Dat kan! Spelers die zich hadden ingeschreven voor de Voorjaarscompetitie kunnen met hetzelfde team spelen tijdens de KNLTB Competitie 2020. Daarnaast kunnen er ook nieuwe teams worden gevormd, dus wil je meedoen, geef je dan voor 25 juni op bij de wedstrijdcommissie ([email protected]).

De speeldata en het competitieaanbod vind je op de site van de KNLTB.

Houdt er in je afweging ook rekening mee dat de KNLTB Competitie 2020 op een aantal vlakken anders verspeeld zal worden om ervoor te zorgen dat de tennisparken niet te vol zullen worden tijdens de wedstrijden.

1. Op tijd spelen tijdens alle avondcompetities

Om de spreiding van spelers in avondcompetities te vereenvoudigen, worden alle avondcompetities van de KNLTB Competitie 2020 op tijd gespeeld. Dit betekent dat er per partij één uur getennist wordt en de games worden doorgeteld. Na een uur stopt de partij (en wordt de rally niet afgespeeld). De verkregen stand in games op dat moment is de eindstand van de partij. Een gelijkspel behoort dus ook tot één van de mogelijkheden.

2. Versoepelen regelgeving rondom wachten bij slechte weersomstandigheden

Om tegen te gaan dat bij slecht weer het clubhuis volstroomt en er niet voldaan kan worden aan de anderhalvemeter-regel, hebben wij voor de KNLTB Competitie 2020 besloten dat het niet verplicht is om bij slecht weer 2 uur (1 uur bij avondcompetities) te wachten. De VCL van de thuisspelende vereniging kan bij slecht weer, tenniswedstrijden van de KNLTB Competitie 2020 staken of afgelasten en verplaatsen naar uiterlijk de eerstvolgende inhaaldag.

De KNLTB houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten, zodat daar op organisatorisch vlak tijdig op kan worden geanticipeerd, eventueel met aanvullende aangepaste maatregelen. Mocht dit nodig zijn, dan zullen we alle betrokkenen hier tijdig over informeren.

Hoe dan ook, het belooft een uniek competitieseizoen te worden!

Schrijf je in! > [email protected]

Met vriendelijke groeten,